Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Score and soundtrack composer

Descripció

La figura del compositor de bandes sonores o de sintonies musicals desenvolupa la seva creativitat al servei del sector audiovisual i de les arts escèniques (en àmbits com el cinematogràfic, la televisió, les agències de publicitat, les empreses d'esdeveniments i les empreses discogràfiques, entre d'altres).

Aquest professional adapta la seva música a unes imatges determinades, al total d'un producte audiovisual o a un esdeveniment concret, i treballa coordinadament amb el responsable final d'aquest producte (p.ex., si fa la banda sonora d'una pel·lícula, treballa amb el seu director).

La tecnologia digital ha transformat aquesta ocupació, ja que permet crear i adaptar aquesta música utilitzant programes informàtics, lliurar-la sobre suport informàtic i fer un seguiment de les últimes tendències amb l'ajut d'aquest suport.

Tasques

 • Desenvolupa la idea de la composició.
 • Construeix la composició musical.
 • Recopila informació i defineix la banda sonora o sintonia.
  Recopila informació sobre el tema, el to i altres aspectes de la producció audiovisual a la que ha de posar música (que pot anar des de la banda sonora completa d'una pel·lícula a un jingle d'entrada per a un programa de televisió).
  Treballa conjuntament amb el director de la producció per tal de definir la banda sonora, el tema o la sintonia.
  Defineix el tipus d'instruments que hauran de ser presents per tocar aquesta música en funció de l'efecte que es vulgui aconseguir.
  Tria quin serà el format de la música: si estarà composada només per elements digitals, si tindrà cors, si comptarà amb vocalista, si serà una simfonia, etc.
 • Coordina els treballs de realització musical.
  Transcriu les seves idees musicals a l'ordinador gràcies als seus coneixements de composició i seguint les normes de l'harmonia, el ritme, la melodia i l'estructura tonal.
  Dirigeix la realització musical conjuntament amb l'equip d'experts de música per ordinador.
  Adapta la música per a orquestra o banda en diferents estils musicals.
 • Desenvolupa el muntatge seqüencial de la música en relació amb el muntatge.
  Determina la veu, els instruments, el tempo i el ritme per tal de donar relleu rítmic a la producció audiovisual, espot o esdeveniment.
  Parteix la composició per als intèrprets individuals.
  Determina on ha d'aparèixer cada una de les parts de la composició en relació amb el producte audiovisual final
 • Col·labora en la postproducció.
  Col·labora amb el director de la producció audiovisual, espot o esdeveniment i amb el director de muntatge de la postproducció.
  Utilitza eines digitals per realitzar els arranjaments i el muntatge.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE