Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El programador CAM (fabricació assistida per ordinador) treballa en la fase de fabricació de prototips, preparant i desenvolupant els programes necessaris perquè funcionin les fresadores, que són les màquines que fabriquen el prototip i li donen forma. L'eina informàtica TEBIS que es basa en el model tridimensional elaborat pel modelador ALIAS que defineix els requeriments per a les fresadores. Aquest potent instrument de càlcul i dibuix permet simular i posar a prova el procés fent les verificacions oportunes i introduint les rectificacions necessàries prèviament a l'inici del procés productiu final.

Actualment, s'ha intensificat l'ús d'aquests coneixements en la indústria de l'automòbil (o en enginyeries orientades a aquesta indústria), i cada cop s'utilitzen més aquestes experiències i aptituds en el desenvolupament de l'interior de les aeronaus, un àmbit on troben una aplicació directa.

Tasques

  • Es dedica principalment a emprar l'eina TEBIS per elaborar correctament el prototip amb la fresadora.
  • Desenvolupa el programa d'operació de la fresadora a partir de models gràfics tridimensionals. També determina i defineix les característiques necessàries per fabricar el prototip.
  • Determina i defineix els paràmetres tècnics i tecnològics (tipus de fresa i fresat, fixació, velocitat...) per fabricar el prototip.
  • Fa un seguiment de la producció de la peça prototip en l'àrea de fresatge fins que finalitza el procés.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE