Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/la programador/a de fresadores treballa en la fase de fabricació de prototips, preparant i desenvolupant els programes necessaris perquè funcionin les fresadores, que són les màquines que fabriquen el prototip i li donen forma.

Normalment s'utilitza un software CAD/CAM (fabricació assistida per ordinador) com TEBIS, una eina informàtica que es basa en el model tridimensional elaborat pel modelador ALIAS que defineix els requeriments per a les fresadores. Aquest potent instrument de càlcul i dibuix permet simular i posar a prova el procés fent les verificacions oportunes i introduint les rectificacions necessàries prèviament a l'inici del procés productiu final. Mitjançant aquesta eina informàtica es possible carregar dades de construcció en seqüències i preparar per a la programació. Una de les programacions més habituals és la CNC (control numèric per computadora) a partir de TEBIS (en el cas de que no s'hagi realitzat una programació de CNC directa a la màquina).

Tasques

Les tasques que duu a terme el/la programador/a de fresadores són les següents:
  • Es dedica principalment a emprar l'eina TEBIS per elaborar correctament el prototip amb la fresadora.
  • Desenvolupa el programa d'operació de la fresadora a partir de models gràfics tridimensionals. També determina i defineix les característiques necessàries per fabricar el prototip.
  • Determina i defineix els paràmetres tècnics i tecnològics (tipus de fresa i fresat, fixació, velocitat...) per fabricar el prototip.
  • Fa un seguiment de la producció de la peça prototip en l'àrea de fresatge fins que finalitza el procés.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE