Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Mobile Product Owner, Mobile Project Manager, Gestor/a de projecte mobile, Cap de projecte mobile

Descripció

El/la Mobile Product Manager s'encarrega de gestionar el cicle de vida de les aplicacions mobile des de la seva concepció fins al seu llançament al mercat, d'acord amb les especificacions definides inicialment. El seu objectiu és obtenir bons resultats del producte, seguint els estàndards de qualitat i seguretat, i ajustant-se als objectius, costos i terminis establerts a l'inici del projecte .

Treballa amb l'equip tècnic de desenvolupament del producte, disseny, màrqueting i usabilitat per establir els mapes de processos i metodologies de desenvolupament més adients.

Ha d'estar al dia de les últimes tendències i tecnologies mobile per tal de detectar noves oportunitats i suggerir millores o funcionalitats tant des de la perspectiva de l'usuari com del negoci.

Tasques

Les tasques del Mobile Product Manager poden variar força depenent, principalment, de la mida i característiques de l'empresa. A les empreses petites sovint assumeix també tasques relacionades amb el màrqueting i l'experiència de l'usuari (UX).

Les seves tasques principals es divideixen en dos blocs:

Gestiona el cicle de vida de l'aplicació mobile des de la seva concepció fins al seu llançament al mercat:

- Defineix les característiques del producte mobile a partir de les indicacions definides a l'inici del projecte amb l'equip directiu
- Elabora i fa el seguiment del mapa de processos (roadmap) de l'aplicació fins la seva implantació al mercat a partir de metodologies adaptades al context mobile (Agile, principalment) garantint que s'integrin i compleixin la missió i objectius del negoci, les capacitats tecnològiques i la visió centrada en l'usuari.
- Fa el seguiment dels objectius, pressupost i calendari establert del producte a través de mètodes de gestió del producte (com el Product Canvas, per exemple).

Participa en l'elaboració de l'estratègia de definició i desenvolupament de noves característiques i funcionalitats del producte mobile una vegada aquest ja s'ha implementat al mercat:

- Recopila informació i bones pràctiques de les últimes tendències i tecnologies mobile per tal d'adaptar-les als productes de l'empresa.
- Proposa nous serveis, solucions i millores de les aplicacions en curs que afavoreixin tant a l'usuari com al negoci.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE