Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Gestor/a del coneixement; Gestor/a d'informació

Descripció

Professional que té com a missió la gestió intel·ligent de la informació en qualsevol tipus d'organització. L'infonomista és un perfil transversal que fusiona la cultura informàtica (com explotar les possibilitats de les tecnologies de la informació), la cultura informacional (com extreure valor de la informació disponible) i la cultura de gestió (assegurar la transmissió i la capitalització del coneixement adquirit en l'organització).

Tasques

 • Gestiona la informació i el coneixement en una organització per tal de rendabilitzar-los com a un actiu estratègic de l'organització.
  Localitza les fonts que garanteixen l'entrada de la informació crítica.
  Dissenya els mecanismes sistemàtics per tal que les organitzacions obtinguin la informació idònia sobre el seu entorn.
 • Dissenya mecanismes de cerca automatitzats o semiautomatitzats per tal d'obtenir informació útil per a l'empresa.
  Potencia un entorn que facilita l'aplicació de les últimes tecnologies (eines per a una millor captura, una millor codificació i per compartir la informació).
  S'encarrega de presentar al receptor la informació rellevant localitzada a l'exterior, de forma apropiada i amb un format adequat que en garanteixi la utilitat i la usabilitat.
 • Edita i organitza la informació obtinguda, filtrant-la i assegurant-ne la qualitat.
 • Gestiona el coneixement i el capital intel·lectual intern a l'organització.
 • Facilita l'intercanvi de coneixement entre els i les membres de l'organització, facilitant espais d'intercanvis com Intranets, processos comunicatius o dinàmiques de grups.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE