Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a en dietètica i nutrició

Descripció

El conseller alimentari elabora dietes adaptades a persones i col·lectius, controla la qualitat de l'alimentació humana, analitza els seus comportaments alimentaris i les seves necessitats nutricionals, i programa i aplica activitats educatives que millorin els hàbits d'alimentació de la població.

Tasques

  • Elabora i supervisa dietes adaptades a persones i col·lectius, tenint en compte les seves necessitats nutricionals, patologies, característiques, preferències i possibilitats.
    Analitza els principis i les fórmules necessàries per a l'elaboració d'una dieta equilibrada i sana, dirigida a individus o col·lectius segons les seves especificitats.
    Interpreta la prescripció dietètica establerta per a cada individu o col·lectiu.
    Realitza la caracterització dietètica específica d'una persona o col·lectiu per tal de delimitar les seves necessitats nutricionals.
    Dissenya dietes tipus, segons les característiques fisiològiques i funcionals de l'individu o dels col·lectius (considerant, a més, altres variables d'interès: edat i tipus d'activitat) i segons els processos fisiopatològics que els puguin afectar.
    Valora el grau d'acceptació i el grau d'efectivitat d'un menú determinat per part de les persones o dels col·lectius.
  • Controla i supervisa la composició qualitativa dels aliments, per tal de determinar la seva qualitat higienicodietètica i el seu potencial dietoterapèutic.
    Realitza analítiques dels aliments a partir de la presa de mostres in situ.
    Envasa, conserva, transporta, enregistra i remet les mostres als laboratoris d'anàlisi.
    Interpreta i enregistra les dades analítiques obtingudes en els estudis.
  • Supervisa la conservació, la manipulació i la transformació dels aliments de consum humà.
    Supervisa la recepció dels aliments adquirits i comprova la qualitat higiènica i l'adequació a les pautes prescrites.
    Supervisa els processos d'emmagatzematge i conservació dels aliments de consum humà i garanteix la qualitat higienicodietètica.
    Controla, manté i vigila els sistemes d'higienització dels aliments, segons les normes de qualitat.
    Controla i vigila la manipulació d'aliments de consum humà, per tal d'evitar la seva possible contaminació i preservar les seves característiques nutritives.
    Supervisa el procés de transformació dels aliments per al consum humà.
  • Revisa, controla i supervisa les condicions higienicosanitàries dels aliments i les instal·lacions (cuines i menjadors col·lectius).
    Realitza el manteniment preventiu i d'ús de les instal·lacions, maquinària i instrumental, per tal de preservar les condicions higièniques en els procediments d'elaboració, manipulació i manteniment dels aliments.
    Comprova que s'executin les normatives en matèria de seguretat i higiene a les àrees de treball relacionades amb l'elaboració, manipulació i manteniment dels aliments.
  • Promou la salut de les persones i la comunitat, a través d'accions d'educació alimentària i de difusió de bones pràctiques i hàbits alimentaris.
    Estudia els hàbits alimentaris de la població destinatària d'accions educatives en matèria de salut i hàbits d'alimentació.
    Dissenya estratègies educatives destinades a conscienciar i motivar les persones en l'adquisició de pràctiques alimentàries saludables.
    Dissenya i elabora els continguts d'activitats educativoformatives sobre etiopatogènia i prevenció de patologies associades a trastorns alimentaris.
    Dinamitza accions formatives destinades al foment dels bons hàbits alimentaris en col·lectius amb diferents nivells de formació i motivació.
    Assessora i proporciona informació sobre coneixements alimentaris a altres agents sanitaris i a la mateixa comunitat.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE